Eğitim Sitesi

Objektif Nedir? Objektif Hakkında Kısaca Bilgi

Objektif Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Objektif:

Görüntüyü film üzerine net olarak yansıtan ince ve kalın kenarlı merceklerden oluşan optik sistem.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Objektif:

Mikroskopta, mikroskobun büyütme oranını gösteren mercek sistemi.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Objektif:

Nesnel, yansız, tarafsız.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Objektif:

Duyulup, görülebilen, idrak edilebilen.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Objektif:

Birden çok mercekten oluşan odak noktası üzerinde iki boyutlu görüntü oluşturmayı sağlayan optik sistem.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Objektif:

Birden fazla merceğin bir araya gelmesinden oluşan ve görüntüyü oluşturmak üzere kameranın önüne takılarak görüntüsü alınacak nesnelerden yansıyarak gelen ışık dalgalarını toplayarak odaklanmış olarak ışığa duyarlı yüzeyler olan film ya da görüntü algılayıcısı (sensör) üzerine düşürmeyi sağlayan gereç.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Fresk: 1. Yaş sıva üstüne boya ile yapılan resim ve süsleme. 2. Taze kireç sıva üzerine toprak boyalarla yapılan duvar resmi.

    Ofset Baskı: Bavyeralı Alois Senefelder'in 1799'da bulduğu litografik baskı (taşbaskı) tekniğinin rafine edilmiş biçimidir. Litografik baskı tekniğinin ticari biçimine Ofset baskı adı verilir.

    Nakkaş: 1. Binaların duvar ve tavan gibi yerlerine ve kitaplara süslemeler yapan resimci, süsleme ustası. 2. Bir yapının duvar ve tavanlarını yağlı boya ya da sulu boyayla süsleyen kişi, bezekçi. 3. Ressam.

    Vitray: 1. Renkli camların belli bir kompozisyon düzeni içinde bir araya getirilişi. Avrupa'da özellikle kiliselerin pencerelerini süsleyen vitraylarda, doğaya özgü motiflerin yanında dinsel konular da belli bir düzen içinde resimlenmiştir. 2. Cam süsleme sanatı. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim. 3. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim. 4. Renkli camları, bir kompozisyon oluşturacak biçimde kurşun şeritlerle bir araya getirerek pencereye yerleştirme teknik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü