Eğitim Sitesi

Nivelman Nedir? Nivelman Hakkında Kısaca Bilgi

Nivelman Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Nivelman:

Arazi üzerinde çeşitli noktaların belli bir röpere göre yükseklikleri ya da yükseklik farklılıklarının ölçme eylemi.

 

İnşaat Terimi Olarak Nivelman:

Arazi üzerinde çeşitli noktaların belli bir röpere göre yükseklikleri ya da yükseklik farklılıklarını ölçme eylemi. Düzeçleme.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Emlak: Mülk ve maldan oluşan emlak kelimesi ev, arsa, bağ, bahçe, tarla, ve arazi gibi taşınmayan malların orta adına denir.

    Antika Halı: Yaklaşık 100 yılın üzerinde bir yaşa sahip olan, yöresi, deseni ve rengi, nadirliği (çok görülen bir tip olup olmaması), ölçüsü (küçük ölçülerin kullanım sahası daha geniş ve daha çok kimse tarafından talep görecek olması), halının durumuna (kondüsyonuna) göre değer biçilmiş halıdır. Eski olan her halıyı antika olarak değerlendirmek yanlıştır. Eski bir halının antika olabilmesi için yaşı dışında daha birçok özelliğe sahip olması gereklidir. Eski halıların dokunma yılları, yöreleri, özellikleri ile ilgili araştırmacı yazarların, koleksiyoncuların ve tüccarların yüzyıllardır sürekli tartışmakta olduğu unutulmamalıdır.

    Masa Lambası: Masaların üstünü aydınlatmak için masa üstlerine konan çeşitli tip ve özellikteki aydınlatma aksesuarlarıdır.

    Yastık: Dikmelerin altına geniş yüzü üzerine yerleştirilen ahşap elemanlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü