Eğitim Sitesi

Nispi Nem Nedir? Nispi Nem Hakkında Kısaca Bilgi

Nispi Nem Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Nispi Nem:

1m³ hava içerisindeki su buharı miktarının, aynı sıcaklıkta bu hacmin en çok yüklenebileceği, su buharı miktarının % olarak ifadesidir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Nispi Nem:

Belirli bir sıcaklıkta havanın taşıdığı su buğarı miktarının o sıcaklıkta taşıyabileceği en yüksek su buharı miktarına oranı olup , % olarak ifade edilir.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Antropojen Kirlilik: Bilinmeden yapılan kusurlar sonucunda ortaya çıkan kirliliklere verilen isimdir. Örnek : Haliç, İzmir, İzmit Körfezleri

    Klimaks: Herhangi bir çevre koşulunda en iyi şekilde yetişen ve devamlılık gösteren bitki topluluğudur. Bir ortamda çeşitli bitkilerin yetişmesine karşın, zaman içerisinde iyi adapte olanlar çoğalmakta, adaptasyon göstermeyenler ise azalmaktadır. Sonuçta ortaya çıkan vejetasyona, o bölgenin klimaksı denir.

    Mikro İklim: Bir bölge içerisinde topografya ve toprak özelliklerinin etkisiyle, genel iklim koşullarından tamamen farklı özellikler gösteren, belirli büyüklükteki bir alanda etkili olan iklim tipine verilen isimdir.

    Jeotropizm: Canlıların yerçekimine karşı gösterdikleri tepkidir. Bitki gövdelerinin yukarıya, köklerinin ise aşağıya doğru büyümesi, buna örnek olarak verilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü