Eğitim Sitesi

Nirengi Nedir? Nirengi Hakkında Kısaca Bilgi

Nirengi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Nirengi:

Ülke Jeodezik ağına dayalı olarak arazide tesis edilen ve harita yapımında kullanılan, önceden bulundukları yerler hesaplanmış olan ana yer kontrol noktalarıdır.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Nirengi:

Ülke jeodezik ağına dayalı olarak arazide tesis edilen ve harita yapımında kullanılan, önceden bulundukları yerler hesaplanmış olan ana yer kontrol noktalarıdır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Geri Dönüşüm: Atıkların bir üretim prosedürüne tabi tutularak, orijinal amaçlı ya da enerji geri kazanımı hariç olmak üzere, organik geri dönüşüm dahil diğer amaçlar için yeniden işlenmesi.

    Trafolar: Yüksek elektrik gerilimini hizmet edeceği amaca uygun olarak düzenleyen tesislerdir.

    Tusunami: Odağı deniz dibinde olan, derin depremlerden sonra, oluşan dev dalgalara verilen addır.

    Tören Giderleri: Maddelerde belirtilen giderlerdir. a) Resmi ve dini bayramlar ile anma günleri. b) Beldenin kurtuluş günleri. c) Festival ve fuarlar. d)Beldenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak temel atma ve açılış günleri. e) Milli mücadeleye ait önemli günler. Maddelerde belirtilen giderler dışında kalan ve yapılması Belde için gerekli olan veya mahalli örf, adet ve sosyal yaşantı için de gerekli sayılan etkinlik ve törenler için (nişan, nikah, ölüm gibi) harcama yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü