Eğitim Sitesi

Nikâh-ı Muta (Nikâhı Muta) Nedir? Nikâh-ı Muta (Nikâhı Muta) Hakkında Kısaca Bilgi

Nikâh-ı Muta (Nikâhı Muta) Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Nikâh-ı Muta (Nikâhı Muta):

Cahilliye Döneminde belli bir zaman için, belli bir ücret karşılığında yapılan nikâh.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Abes: 1- İşe yaramayan, boş, faydasız şey. 2- Namazda abes hareketler mekruhtur. Elbise ile oynamak gibi. Namazda faydalı hareketin meselâ eli ile alnındaki teri silmenin zararı olmaz. Pantolonun tozunu silkmek, mekruhtur. Kaşınmak abes değilse de, bir rüknde, eli üç kere kaldırmak, namazı bozar. (İbn-i Âbidîn)

    Teşrik Tekbiri: "Allâhüekber, Allâhüekber, Lâilâhe illallâhü vallâhüekber, Allâhüekber ve lillâhi'l-hamd" demektir. Kurban Bayramının arifesinde sabah namazından başlayıp, Bayramın 4. günü ikindi namazına kadar yani zilhiccenin 9-13. günlerinde 23 vakitte, farz namazların sonunda teşrik tekbiri getirmek vâciptir.

    İltica: Sığınmak demektir.

    Ahir Zaman: 1. Dünyanın sonu, kıyamet. 2. Kıyametin yaklaştığı ve alametlerinin belirginleştiği zaman. İslam inancına göre evrenin başlangıcı olduğu gibi sonu da vardır. Ancak bunun zamanını Allah’tan başka kimse bilemez. “Ahir zaman belirtilerinden bazıları şunlardır: İlmin kalkıp cahilliğin yerleşmesi, sarhoşluk verici şeylerin yaygınlaşması, zinanın artması...” (Hadis-i Şerif)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü