Eğitim Sitesi

Nebula Teorisi Nedir? Nebula Teorisi Hakkında Kısaca Bilgi

Nebula Teorisi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Nebula Teorisi:

Güneş Sisteminin oluşumu ile ilgili farklı teoriler ortaya atılmıştır. En geçerli teori sayılan Kant-Laplace teorisine Nebula teorisi de denir. Bu teoriye göre, Nebula adı verilen kızgın gaz kütlesi ekseni çevresinde sarmal bir hareketle dönerken, zamanla soğuyarak küçülmüştür. Bu dönüş etkisiyle oluşan çekim merkezinde Güneş oluşmuştur. Gazlardan hafif olanları Güneş tarafından çekilmiş, çekim etkisi dışındakiler uzay boşluğuna dağılmış ağır olanlar da Güneşten farklı uzaklıklarda soğuyarak gezegenleri oluşturmuşlardır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Dış Ticaret: Bir devletin yabancı devletlerle yaptığı alışveriş, ithalat ve ihracatın tamamıdır.

    Humus: 1- Bitkisel kalıntıların çürüyerek parçalanmaları sonucunda oluşmuş ve toprağın su tutmasına yardım eden organik maddedir. 2- Toprağın üstünde ve içinde çürümeye, kokmaya uğramış bitki döküntülülerinden meydana gelen esmer renkteki madde.

    Doğada Ekstrem Olaylar: Doğa olayları herhangi bir yerde normal sürecini yaşarken bazen bu seyrinin dışına çıkarak o güne kadar görülmeyen ya da çok seyrek görülen olaylar şeklinde gerçekleşmektedir. Bu olaylara ekstrem olaylar denir.

    Speoloji: Mağara bilimi

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü