Eğitim Sitesi

Nagev Nedir? Nagev Hakkında Kısaca Bilgi

Nagev Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Nagev:

Kırmızı renkli, iri taneli ve orta sertlikte bir çeşittir. 1000 tane ağırlığı 38 gramdır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyidir. Ekmeklik kalitesi ve verimi iyidir. Kahverengi pasa ve septoria'a karşı dayanıklı, sarı pasa orta dayanıklı ekmeklik buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Alım Baremi: Alımı gerçekleştirilecek hububat ve bakliyat ürünleri ile haşhaşın üreticilerden satın alınma esas, yöntem, kalite, had ve fiyatlarının yer aldığı, ürün cinslerine göre kalite ve hadlerin her yıl değişebildiği genel bilgiler.

    Fenotip: Herhangi bir kalitatif yada kantitatif karakter yönünden bireylerin gözle görülebilen ya da bir ölçü veya tartı birimiyle belirlenebilen özelliklerin değeri o bireyin söz konusu karakter yönünden fenotipini oluşturur.

    Berkmen 469: (Triticum durum var. hordeiforme) Kurağa, kışa ve hastalıklara dayanıklı, daha çok Orta Anadolu'da üretilen, makarnalık ve ekmeklik kalitesi iyi, 1000 tane ağırlığı 47-48 gr. olan makarnalık buğday çeşidi.

    Katei-A-1: Bulgaristan orijinli, kılçıksız, orta uzun, kurağa dayanıklı, soğuğa orta dayanıklı, tane dökmez, sürme ve rastığa dayanıklı, Trakya ve Güney Marmara Bölgeleri için uygun, diğer kırmızı ekmeklik buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü