Eğitim Sitesi

NRC Nedir? NRC Hakkında Kısaca Bilgi

NRC Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak NRC:

İnorganik maddelerden yapılan ve pikabı istenmeyen vibrasyonlara, akusik beslemelere karşı koruyan devre.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    GIF: 1. Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış birer grafik formatıdır. Web dokümanlarında sık sık kullanılır. 2. Grafik Değişim Biçimi. GIF, web üzerindeki resim dosyaları için standart biçimdir. GIF dosya biçiminin gözde olmasının nedeni, dosyaları küçülten bir sıkıştırma yöntemi kullanmasıdır.

    Distortion: Bir devrede giriş karakteristiğinin çıkışta tam olarak yeniden elde edilmemesi, şekil bozukluğu, deformasyon, distorsiyon, sesin güçlendirilmesi sırasında oluşan bozulma miktarı. Oran, yüzde 1'den küçük olmalıdır. Müzik seti alırken broşüründe bu oranın düşük olmasına dikkat etmek gerekir.

    Senkronizasyon: İki sinyali faz ve frekans bakımından uyumlu hale getirme olayı.

    Truva Atı: Truva atı masum ve yasal görünen fakat kötü niyetli fonksiyonlar içeren programlardır. Örneğin, masum görünen bir oyun programı veya görüntü dosyası siz onu açtığınızda beklediğiniz şekilde bilgisayarınızda oyun oynayabilir veya görüntü izleyebilirsiniz. Fakat bu arada oyun programını veya görüntü dosyasını üreten veya dağıtan kişi tarafından bilgisayarınız ele geçirebilir veya bilgisayarınıza zarar verilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü