Eğitim Sitesi

Müze Nedir? Müze Hakkında Kısaca Bilgi

Müze Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Müze:

Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı.

 

Sanat Terimi Olarak Müze:

1- Sanat ve bilim eserlerinin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı.

2- Sanat ve bilim eserlerinin görülüp yararlanılması için sergilenen yer.

 

İnşaat Terimi Olarak Müze:

Sanat ve bilim yapıtlarının veya sanat ve bilime yarar şeylerin görülüp yararlanılması için bulundurulduğu yer.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Müze:

Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Anayasa: 1- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşlarının kamu haklarını bildiren temel yasa. 2- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların kamusal haklarını bildiren temel yasadır. Devletin temel kanunudur. Çıkarılacak hiçbir yasa, anayasaya aykırı olamaz. Anayasa, vatandaşların temel hak ve görevlerini bildirir. Devletin temel kurumlarının nasıl işleyeceğini belirler. Anayasa ile ayrıca kişilerin temel hak ve özgürlükleri güvence altına alınmıştır.

    Yönetmelik: Yasa ve tüzüklerin uygulanmasında görevlilere yol göstermek, yasa ve tüzüklere aykırı olmamak üzere bir ya da birkaç bakanlık ve belediyelerce çıkarılıp resmi gazetede yayımlanan nesnel kuralların tümü.

    Kanunname: Yasa, kanun kitabı. "Fatih Sultan Mehmet kendi emirleri ile daha önceki padişah emirlerini bir araya getirterek "Kanunname-i Âli Osman"ı oluşturtmuştur.

    İç Geçerlik: Deneysel sonuçlara dayanarak yapılan çıkarsamaların deney sırasında meydana gelenleri doğru olarak yansıtmama olasılığı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü