Eğitim Sitesi

Mutualizm (+/+) Nedir? Mutualizm (+/+) Hakkında Kısaca Bilgi

Mutualizm (+/+) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mutualizm (+/+):

Mutualizm (+/+)Birlikte yaşayan organizmalar birbirine karşılıklı yarar sağlar. Örnek: Likenler ( Mantar ve yosunun(=Alg) oluşturduğu birlik )

Likenler alg ve mantarların beraber oluşturdukları birlikte yaşama şeklidir. Tüketici olan mantar alg e su, mineraller, karbondioksit ve yaşam ortamı sağlarken üretici olan alg mantara besin ve oksijen verir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Yaprak: Bitkilerin dallarında bulunan ince ve geniş yüzeyli yeşil renkli organlarına yaprak denir.

    Memeliler: Yunus, balina gibi suda yaşayanların dışındaki memeli canlıların genelinde vücut; ısı kaybını engelleyen, kıllardan oluşan, kalın bir örtüyle kaplıdır. Memeliler sıcakkanlıdır. Memelilerde solunum organı akciğerlerdir. Üyeler, yaşadığı ortama uygun olarak tutma, koşma, yakalama, uçma, yüzme gibi fonksiyonları yerine getirecek şekilde değişime uğramıştır. Birçoğunun ana rahminde, embriyonun beslenmesini sağlayan plasenta bulunur. Bazı türlerinde gelişimini tamamlamadan doğan yavru, gelişimini süt bezleri bulunan özel bir kesede tamamlar. Memeliler çoğunlukla yavrularını doğurur ve sütle besler. Uzun süren bir yavru bakımı görülür

    Rekombinant DNA: Farklı biyolojik kaynaklardan elde edilen DNA moleküllerinin birleşmesinden oluşan yapı. Hücre sıvısında ve çekirdeğinde bulunan kimyasal bir maddedir. Protein sentezlemesi başta olmak üzere hücre içi kimyasal faaliyetlerde çok önemli bir rolü vardır. Yapısı DNA'ya benzer. Ama herbiri farklı işlevlere sahip birkaç cinsi vardır.

    Glikoprotein: Şeker ve aminoasitlerden oluşan organik moleküllerin genel adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü