Eğitim Sitesi

Mütevelli Nedir? Mütevelli Hakkında Kısaca Bilgi

Mütevelli Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Mütevelli:

Bir vakfın yönetimi kendisine verilmiş olan kimse. Vakıf yöneticisi.

 

Hukuk Terimi Olarak Mütevelli:

bir vakfın yönetiminin kendisine verildiği kişi; vakıf yönetim kurulu

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Mütevelli:

Bir vakfı yönetmekle görevlendirilen kişi veya kişiler.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Ulufe: Osmanlı İmparatorluğu'nda, kapıkulu askerlerine, saraydaki ve devlet örgütlerindeki kimi görevlilere üç ayda bir verilen ücret.

    Tezhip: Yaldızla süsleme. Bir yazı veya kitabı yaldız veya boya ile süsleme.

    İkili Sistem: İslamiyet öncesi devlet; doğu-batı veya sağ-sol olmak üzere ikiye bölünerek yönetilmiştir. Türk inanç ve düşünüş sisteminde doğu, kutsal kabul edildiğinden devletin merkezi doğuda bulunmuştur ve devletin başına da doğuda bulunan Kağan geçmiştir. Batıya ise, Kağan'ın kardeşlerinden biri veya Kağan'ın oğlu atanmış, bu kişiye de "Yabgu" ünvanı verilmiştir.

    Demir Çağı: İnsanlığın gelişim sürecinde araç, gereç, silah ve aletlerle avadanlıkların yapımında demirin kullanıldığı dönemdir. Ergime derecesinin yüksek olması, biçim vermenin ve arıtmanın zor olması nedeniyle en son başlayan maden çağıdır. Bakır ve Tunç çağlarından sonra başlamıştır. Demirin kullanılmaya başlanmasıyla alet, araç-gereç, eşya ve silahların dayanıklılığı artmıştır. Bu devirde toplumlar arasında büyük savaşlar yaşanmıştır. Şehir devletleri yanında merkezi krallıklar da kurulmaya başlanmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü