Eğitim Sitesi

Mum salgı bezi Nedir? Mum salgı bezi Hakkında Kısaca Bilgi

Mum salgı bezi Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Mum salgı bezi:

İşçi arıların 4,5,6 ve 7. segmentlerinde bulunan ve 12-18 günlük yaş dönemlerinde sıvı haldeki balmumunu üretip vücut dışına veren bezler.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Benmari usulü: Isıtılmak istenen maddenin direk ateşe maruz kalmadan, dış kısımda ısıtılan suyun iç kısımdaki maddeyi ısıttığı iki bölmeli düzenek.

    Eşek arısı: Vespidae familyasına ait böcek türü. Gövdesi kızılımsı sarı ve siyah çizgili olan eşek arıları oldukça iri yapılıdır, uzunlukları ana arıda 30 mm.yi, işçi arılarda 23 mm.yi, erkek arılarda ise 25 mm.yi bulur. Parçalayıcı ağız yapısına sahiptir. (Vespa crabro)

    Kek: Değişik yapılış şekillerinde, çeşitli ölçeklerde bal, pudra şekeri (toz şekerin öğütülmesiyle elde edilen, katkısız) ve çiçektozunun (polen) karıştırılıp hamur haline getirilerek arıları beslemek için kullanılan, katı besin.

    Arısakızı (Propolis): Arıların değişik bitkilerin özellikle çiçek ve tomurcuklarından topladıkları reçinelerle balmumu ve ağız sıvılarının çeşitli oranlardaki karışımıyla meydana gelen sakızımsı madde. Reçineler, mumlar ve yağ asitleri, uçucu yağlar ile organik madde ve minerallerden oluşan bir bileşime sahiptir. Arı ailesi, kovandaki çatlakları doldurmak, kovan girişinin genişliğini ayarlamak, yavru gözlerini temizlemek, kovan içinden atamadıkları irice düşman ölülerini mumyalamak için kullanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü