Eğitim Sitesi

Müftü Nedir? Müftü Hakkında Kısaca Bilgi

Müftü Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Müftü:

Dinî konularda fetva vermeye yetkili olan kimsedir.

 

Tarih Terimi Olarak Müftü:

İl ve ilçelerde Müslümanların din işlerine bakan görevli.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Müftü:

İl ve ilçelerde Müslümanların din işlerine bakan görevli. Fetva veren din adamı.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Adak: 1- Kişinin dinen yükümlü olmadığı halde, farz veya vacip türünden bir ibadet yapacağına dair Allah'a söz vermesidir. 2- Nezr, Allahü teâlânın rızâsının elde edilmesi veya bir isteğin yerine gelmesi veya bir belâ ve musîbetin giderilmesi maksadıyla Allahü teâlâ için oruç tutmak, kurban kesmek gibi başlıbaşına ibâdet olan veyâ benzeyen bir şeyi kendisine vâcib kabûl etme.

    Zemzem: Hz. İbrahim, oğlu İsmail ve eşi Hz. Hacer’i Mekke’ye bıraktığında Allah tarafından onlara ikram olarak verilen Kâbe’nin yanındaki kaynak suyu. Tarihte, zemzem suyunun çıkmasıyla beraber Kâbe ve civarına birçok kabile gelip yerleşmiştir. Zemzem, içen kişilerin açlığını ve susuzluğunu giderir. Mekke’ye gelen hacılar, memleketlerine dönerken bu sudan götürürler. Zemzemi ayakta içip dua etmek sünnettir.

    İhsan: 1. İnsanlara iyilik etmek, yararlı ameller işlemek ve "Allah'ı görüyormuş gibi, O'na ibadet etmek" demektir. 2. Bağışlama, iyilik etme, hayır olarak yapılması uygun olan bir şeyi yapma

    Tecvit: 1. Kur'an'ın doğru okunmasını sağlayan bilim. Kelimelerin söylenişinde, seslerin çıkışlarına, uzunluk ve kısalıklarına göre okunması. 2. Bir işi güzel yapma, güzelleştirme, iyi ve güzel söz söyleme, süsleme. 3. Kur'an-ı Kerim’i, harflerin çıkış yerlerine ve sıfatlarına uygun olarak hatasız bir biçimde okumayı öğreten ilim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü