Eğitim Sitesi

Mücbir Sebep Nedir? Mücbir Sebep Hakkında Kısaca Bilgi

Mücbir Sebep Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mücbir Sebep:

Önceden göz önüne alınmasına ve bunun sonucu olarak ortadan kaldırılmasına olanak bulunmayan ve dış bir etkiden ileri gelen olay.

 

Hukuk Terimi Olarak Mücbir Sebep:

1- Herhangi bir kimse tarafından alınacak önlemlere karşı, önüne geçilmesi olanaksız, borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylar.

2- Zorlayıcı neden, Önceden göz önüne alınmasına ve bunun sonucu olarak ortadan kaldırılmasına imkân bulunmayan ve bir dış etkiden ileri gelen olay.

 

Deprem Terimi Olarak Mücbir Sebep:

İnsan iradesi, gücü ve müdahalesiyle önüne geçilemeyen deprem, yıldırım, kasırga gibi doğa kaynaklı afetler; kanuni grev, genel salgın hastalık, kısmî veya genel seferberlik ilânı ve gerektiğinde AFAD tarafından belirlenecek benzeri diğer hâller.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Proje: Bir yapının gerçekleştirilebilmesi için gerekli plan, kesit, görünüş gibi çizimlerin tümü.

    Kişi: Haklara ve borçlara sahip olabilen varlıklar.

    Kahvehane: Kahve, çay, nargile ve benzeri alkolsüz içkilerin içildiği, kumar kastı olmaksızın tavla, okey, domino ve benzerleri ile her türlü kağıt oyunlarının oynandığı yer.

    Restorasyon Projesi: Kültür varlıklarının onarımı, özgün işlevi ve yeni kullanımı için getirilen müdahale biçimlerinin rapor ve projesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü