Eğitim Sitesi

Modle Nedir? Modle Hakkında Kısaca Bilgi

Modle Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Modle:

Resimde gölgeleri, gölgelemeyi ve ışıklı noktaları kullanarak biçimlerin gerçek oldukları ve hacme sahip oldukları yanılsamasını sağlama tekniği.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Modle:

Üç boyutlu nesneleri iki boyutlu bir yüzey üzerinde göstermek amacıyla ışık ve gölge ile açık veya koyu kullanarak nesnelerin üzerindeki kabarıklık ve girintileri resmetme tekniği.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Dekorasyon: 1. Dekor yapma işi, iç mimari, süsleme. 2. Bir bina içi veya dışının sanat eseri, eşya ya da mobilyalarla süslenerek düzenlenmesi işi.

    Çapraz Sahın: Kiliselerde orta ve yan sahınları koronun önünde dikey olarak kesen nef.

    Simetri: 1- Bir eksene göre iki yanda, aynı mesafede karşılıklı olarak yer alma. 2- Simetri, parçaların orta eksenin iki yanında, biçimlerin, motiflerin ve renklerin eşdeş olacakları biçimde düzenlenmeleri sonucunda her iki yarımın birbirinin yansıması olmasıdır.

    Sanat Tarihi: Sanatın tarihsel gelişimini inceleyen bir akademik disiplindir. Sanat Tarihi bir bilim dalı olarak 19. Yüzyıl Almanya'sında ortaya çıkmış ve ilk sanat tarihi kürsüsü 1844 yılında Berlin Üniversitesin kurulmuştur. 20. Yüzyıl içinde tüm Dünya üniversiteleri bu alanda eğitim ve araştırmalara başlamışlarsada sanat tarihi ile ilgili çalışmaların daha erken dönemlerde başladığı bilinmektedir. Bunlar arasında antik dönemde Pliginsun daha eski kaynaklara dayanarak resim ve heykel tarihinden söz ettiği "Doğa Tarihi" adlı eseri ayılabilir. Rönesansda bu ilgi yeniden canlanmıştır. Sanat tarihinin bilimsel bir disiplin haline gelişinde Winckelman önemli bir isim haline gelmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü