Eğitim Sitesi

Mitos Nedir? Mitos Hakkında Kısaca Bilgi

Mitos Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Mitos:

Tanrıların tarihçesini, dünyanın yaradılışını, tanrıların hayatlarını ve tabiatüstü varlıkları anlatan inanç ve duygulara dayanan eski dönemlere ait masallardır.

 

Edebiyat Terimi Olarak Mitos:

Tarih öncesi dönemleriyle ilgili Tanrı, tanrıça, yarı Tanrı ve kahramanların yaşamlarını, serüvenlerini anlatan, bir toplumun inançlarını, duygularını, eğilimlerini, dolaylı bir biçimde yansıtan efsane.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Gerçeklik: 1- İnsan bilincinden bağımsız olarak var olanlardır. Gerçeklik varlığın bir özelliği başka bir deyişle var oluş tarzıdır. 2- Gerçek olan, var olan şeylerin tümü. 3- Bilimsel araştırmalarda özel olanın karşısında olan ve nesnel olan şey.

    Akılcılık(Rasyonalizm): 1- Aklın varlığını,yahut aklın önceliğini ve üstünlüğünü,yani bilginin kaynağı olarak insan zihnini kabul ve müdafaa eden akımdır. 2- Doğru bilginin akılla elde edildiğini savunan görüş.

    İçkin (İmmanent): 1- Yalnız bilinçte ve şuur muhtevası olarak var olan her şey. Evrenin içinde olan. Zıttı - aşkın. 2- Aşkın olana, dışarıda ya da ötede olmaya karşıt olarak, içte ya da içeride olan; bir varlığın yapısında bulunan; bir dış etkenden değil de, bu varlığın kendi doğasından kaynaklanan; geçici olanın tersine, bir şeyde gerçekten, fiilen var olan için kullanılan sıfat.

    Demokrasi: Halkın doğrudan ya da seçtiği temsilcileri aracılığı ile kendini yönettiği yönetim biçimine demokrasi denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü