Eğitim Sitesi

Mit Nedir? Mit Hakkında Kısaca Bilgi

Mit Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Mit:

Kuşaktan kuşağa yayılan, toplumun düş gücü etkisiyle zamanla biçim değiştiren, tanrılar tanrıçalar, evrenin doğuşu vb.yle ilgili, imgesel alegorik, (canlandırma) bir anlatımı olan halk öyküsüdür.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Mit:

Tarih öncesine dayanan efsane, masal, bazen destan.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Takvim: Zamanı gün, ay, yıl olarak belirli bölümlere ayırma yöntemidir. Takvim: Zamanı, gün, ay ya da yıl gibi uzun süreli dönemlere bölen çizelgelere de takvim denir. Takvimlerin hazırlanmasında ay ve güneşin hareketleri esas alınmıştır. Dolayısıyla takvimle uğraşan toplumlarda astronomi bilimi gelişmiştir.

    Nevbet: Sarayda ve bazı özel yerlerde belirli zamanlarda çalınan askerî müzik. Eskiden, belirli zamanlarda resmî yerlerde çalınan mızıka (bando) için kullanılan bir deyim (Nevbet vurulmak: Belirli zamanlarda çalınan ve mehterhane için kullanılan deyim.)

    Oligarşi Devlet: Aristokratik. Seçkinlerin kararlarına dayalı devlet yönetimidir. Yani bir gurubun yönetimde egemen olduğu yönetim biçimidir. Oligarşi devletlerde yönetme gücü çok küçük bir grubunun ya da sınıfın elindedir. Egemenliğin sahibi olan bu grup kendini halka karşı sorumlu saymaz ve devleti istediği gibi yönetir. Yasa yapma ve yargılama görevleri de yine bu grup tarafından yerine getirilir.

    Makyavelizm: Siyasette, devlet yönetiminde amaca ulaşmak için, töreye, ahlaka, aykırı da olsa, her türlü aracı, yolu kullanma temeline dayanan siyasal öğretidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü