Eğitim Sitesi

Millî Eğitim Müdürü Nedir? Millî Eğitim Müdürü Hakkında Kısaca Bilgi

Millî Eğitim Müdürü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Millî Eğitim Müdürü:

Sorumlu olduğu coğrafi alandaki millî eğitim örgütünün başı olan, bu yetkiyle sınırları içindeki bütün eğitim ve öğretim çalışmalarını düzenleyen, denetleyen kimse

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Öğretmen: 1. Resmî ya da özel bir eğitim kurumunda çocukların, gençlerin ya da yetişkinlerin istenilen öğrenme yaşantıları kazanmalarına kılavuzluk etmek ve yön vermekle görevlendirilmiş kimse. 2. Bilgi, görgü ve yaşantısı ile belli dal ve alanlarda başkalarının yetişme ve gelişmesine yardım eden kimse. 3. Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği öğrenimi bitirerek ya da yeterlikleri kazanarak öğretmenlik yapma yetkisini elde etmiş olan kimse.

    Bölüm: 1. Bir okul ya da üniversitenin herhangi bir bilim ve uzmanlık dalında eğitim sağlayan alt-birimlerinden her biri. 2. Bir üniversite ya da yüksek okulu oluşturan başlıca yönetim birimlerinden her birine verilen ad.

    Görsel-İşitsel Eğitim: Basılı eğitim gereçleri yanında daha çok görme ve işitme duyularına yönelik gereçlerden yararlanılarak yapılan eğitim.

    Bellek Bozukluğu: Anımsama yetisinin azalması, bellek karışıklığı, bellek yitimi gibi belirtileri olan ve sinir bozukluğu, ateşli bir hastalık ya da bir kaza sonucu ortaya çıkan olağandışı durum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü