Eğitim Sitesi

Mikrobesinler Nedir? Mikrobesinler Hakkında Kısaca Bilgi

Mikrobesinler Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Mikrobesinler:

Sağlıklı büyüme ve gelişme için insan vücudunda az miktarlarda gereken(ortalama günlük 5g ve daha az) vitamin ya da mineral gibi (iz mineraller dâhil) herhangi bir madde.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Doymamış Yağlar: İyi yağlar olarak bilinen doymamış yağlar bitkisel yağlardır. Zeytin yağı, fıstık yağı, avokado yağı ve kanola yağı Mono (tekli) doymamış yağlardır. Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı çoklu doymamış yağlardır ve aynı zamanda "iyi yağlar" olarak bilinirler. Fakat bazı tıp litarütüründe "çoklu doymamış yağ tüketimi" bazı kanser türleri riskini artırmaktadır. Bu araştırmalar henüz kesinlik kazanmamıştır.

    Glisemik Yük: Glisemik Yük, bir yiyeceğin Glisemik Endeksi ile yenilen yiyeceğin porsiyonundaki karbonhidrat gramajının çarpımına eşittir. Glisemik Yükün kan şekeri seviyesindeki değişikliklerle Glisemik Indeksten daha doğrudan bir ilişkiye sahip olduğuna inanılır.

    Osteomalazi: Kemik hastalığıdır.

    Rafine Karbonhidratlar: Rafine karbonhidratlar, beyaz un ürünleri, beyaz şeker ürünleri, beyaz pirinç ve beyaz makarna dâhil besleyici ve sağlıklı lif içeriklerinin çoğunu ya da tamamını kaybetmişlerdir. Rafine karbonhidratlar yüksek glisemik endeks sahibidirler ve diyabet hastalarının kaçındığı ani kan şekeri yükselmelerine sebep olurlar. Harvard Tıp Fakültesi çalışmalarında sadece birkaç düşük kalorili karmaşık karbonhidratın, örneğin beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, tatlı mısır gevreği yerine yulaf ezmesi gibi, şeker hastalığı riskini %40 azalttığı sonucunu bulmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü