Eğitim Sitesi

Miğfer Nedir? Miğfer Hakkında Kısaca Bilgi

Miğfer Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Miğfer:

Başı dış darbelerden koruyan, demirden, çelik-ten ya da benzeri sağlam bir maddeden yapılmış başlıktır. Aynı za-manda Çinlilerin eski Türklere verdiği isimdir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Miğfer:

Yapılan aktivite sırasında başı korumak için başa takılan başlık.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Miğfer:

Savaşta başı dış darbelerden koruyan, demir çelik vb. yapılmış başlık, tolga.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Biat: 1-İslam toplumlarında hükümdarların dinsel yargı gücüne sahip olabilmeleri, meşru (yasal) ve yetkili sayılabilmeleri için halktan aldıkları söz, bağlılık andı veya yetkisidir. 2-Bir kimsenin devlet başkanlığını ya da hükümdarlığını tanımak.

    Arşiv: Belgelerin ihtiyaç halinde kullanılmak üzere konulduğu yere denir.

    Ocaklık Arazi: 1. Geliri kale muhafızları ve tersane masrafları için ayrılmış topraklardır. 2. Tersane ve diğer ordu hizmetleri için geliri bırakılan arazilerdir. Gerek ocaklık ve gerek yurtluk arazilerin verilmesinde herhangi bir hizmet aranmazdı. Hudut kalelerinin korunması için tahsis edilirdi.

    Tavaif-i Mülük Devletleri: Emir'ül Ümeraların (Valiler) Halifeyi dinlemeyerek başlarına buyruk hareket etmeleri Abbasi Devleti'nin dağılmasını hızlandırmış ve Abbasi toprakları üzerinde "Tavaif-i Mülük" adı verilen devletler ortaya çıkmıştır. Tevaif-i Mülük Devletleri; 1. Tolunoğulları 2. İhşidoğulları 3. Samanoğulları 4. Büveyhoğulları 5. Fatımiler 6. Tahiroğulları 7. Saffariler 8. İdrisoğulları 9. Ağlebiler

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü