Eğitim Sitesi

Mezzo-Soprano (İt.) Nedir? Mezzo-Soprano (İt.) Hakkında Kısaca Bilgi

Mezzo-Soprano (İt.) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Mezzo-Soprano (İt.):

Sopranoyla kontralto arası kadın sesi. Ses niteliği derin ve tok olup dramatik etkinliğe sahiptir. (Bizet'nin Carmen'i gibi.)

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Partita (Al.): 1- Süit benzeri bir demet. İlk parça dışındaki parçaların, süit gibi, danslardan oluşması gerekmez. 2- On yedinci yüzyılda art arda çalınan dans parçaları dizisi. Bach, terimi iki anlamda kullanmıştır. 1.Süit karşılığı, 2. org "chorale"leri üzerine çeşitlemeler.

    Tutti (İt.): 1- Orkestra üyelerinin tümü için kullanılan "Hep birlikte" anlamındaki terim. Solistin dışında kalan yorumcuların tümü. 2- Bütün, tüm, hep birlikte anlamlarına gelir. Konçertolarda ve koro seslerinde solo sesin yanında bulunan çalgı ve seslerin bütününe verilen ad.

    Libretto (İt.): "Küçük kitap" anlamına gelir. Opera metni, opera oyunu. Eskiden bu gibi eserler başlıca şair ve yazarlar tarafından yazılırdı. Fransa'da; Quinault, İtalya'da; Zeno ve Metastasio en ünlü metin yazarlarıydı. Sonraları büyük yazarların piyes ve romanları da opera metni olarak düzenlenip bestelendi. Richard Wagner operalarının müziğini ve metnini kendisi yazmıştır.

    ISCO: Uluslararası Standart Meslek Sınıflaması

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü