Eğitim Sitesi

Mezofil Nedir? Mezofil Hakkında Kısaca Bilgi

Mezofil Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mezofil:

1. Yaprağın iç kısmında bulunan ince çeperli ve kloroplastça zengin hücreler.

2. Yaprağın üst ve alt epidermisi arasında kalan kısmı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mezofil:

Yaprağın üst ve alt epidermisi arasında kalan kısmı.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Mezofil:

Ekolojik faktörlerin orta derecede bulunduğu yetişme ortamına verilen isimdir. Daha çok suyun, orta derecede bulunduğu ortamları ifade eder.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Reseptör: 1. Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları. Almaç 2. Hücre içinde ya da üzerinde hormon, ilaç, virüs vb. nin özel bir hücre cevabının verilmesine yol açan veya bunların hücreye girmesini sağlayan, protein, glikoprotein ya da oligosakkaritlerden oluşan yer veya yapı. 3. Belirli kimyasalların veya uyartıların tanıyıcısı konumunda olan, bazı hallerde de bunların hücreye girmesini veya bunlara karşı bir cevabın oluşturulmasını mümkün hale getiren yer veya yapı, almaç.

    Metanojik Arkeler: Bir arke türü, gerekli enerjiyi üretirken metan gazı oluşturur. Metanojen olarak adlandırılan bu arkelere fazla oksijen, zehir etkisi yapar. Hayvan çiftliklerinde, bataklıklarda ve bazı otçulların bağırsaklarında yaşar.

    Besin Zinciri: 1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir sonraki tarafından yenir. 2. Besinlerdeki enerjinin üreticilerden otçullara ve onlardan etçillere kadar olan iletimine besin zinciri veya enerji aktarımı denir. 3. Bir besin ağının, av olan türler ile onları tüketen avcıların oluşturduğu genel basit bir sıralama şeklindeki bölümü. 4. Komünitede bir organizmanın bir sonraki organizma için besin oluşturduğu dizi.

    Anterozoid: Mantarlarda hareketli eşeysel hücre.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü