Eğitim Sitesi

Mevzuat Nedir? Mevzuat Hakkında Kısaca Bilgi

Mevzuat Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mevzuat:

Mevcut kanun ve kurallar.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Mevzuat:

Bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü.

 

Siyaset Terimi Olarak Mevzuat:

Bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü.

 

Hukuk Terimi Olarak Mevzuat:

Yasa, tüzük, yönetmelik diğer hukuk kaynaklarının tümü.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Mevzuat:

Bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Temsil Giderleri: Belediyelerin görevleri ile ilgili olmak şartıyla: a) Belde'de başarılı çalışmaları görülenler için toplantılar düzenlenmek. b) Kupa ve benzeri teşvik uygulamalarında bulunmak. c) Gerçek ve tüzel kişilere plaket, ödül ve hediye vermek, çiçek göndermek. d) Belde'de göreve başlayan veya ayrılan protokole dahil kişiler için toplantılar düzenlemek ve hediye vermek için yapılan harcamalar.

    Etkinlik: Bir işletmenin veya örgütün tanımlanmış amaçlarına ve stratejik hedeflerine ulaşmak amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerin sonucunda, bu hedef ve amaçlara ulaşma derecesini belirleyen bir performans boyutudur. Kurumun amaçlarına ve hedeflerine ulaşım derecesi olduğu için de aslında etkinlik, toplam performans göstergesi.

    Arşiv: Geçmiş ile yaşanan çağ arasında bağlantı kurulan, gerçek veya tüzel kişilerin faaliyetleri sonucu oluşturdukları ya da sonradan kazandıkları hukuki, sosyal, idari değer ifade eden her türlü belge ve bilgilerin toplandığı yer.

    Aylık Katsayı: Memurlar ve diğer kamu görevlileri ile sözleşmeli personelin malî hakları ile sosyal yardımların belirlenmesinde esas alınan gösterge rakamlarının parasal tutarlara çevrilmesinde uygulanacak sayı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü