Eğitim Sitesi

Meşe Nedir? Meşe Hakkında Kısaca Bilgi

Meşe Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Meşe:

Gürgengillerden, kerestesi dayanıklı bir ağaç. Sert olduğundan iyi cila tutar.(akmeşe, karameşe, tüylümeşe, mantar meşesi, kızılmeşe)

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çift Açılımlı (Vasistaslı) Pencereler: Pencere kanadının dönerek açılan kanatlı pencere ile yukarı kaldırarak veya aşağı çekilerek (düşer) açılan kanatlı pencereler gibi iki fonksiyonun aynı kanatta olması istendiğinde imal edilir. Kanat kasaya çift açılım menteşe ve kilitle bağlanır. Tutamak olarak da kendi özel kolu kullanılır.

    Güpür: İplikten veya ipekten olan, geniş ilmeklerden oluşan bir tür dantel.

    Asma Tavan: Mevcut betonarme, çelik konstrüksiyon veya ahşap tavan iskeleti altında mekanik ve elektrik imalatlara montaj boşluğu sağlayan sisteme verilen ortak isim. Mevcut tavandan sarkıtılan metal çubuklara yatay profiller asılarak oluşturulan bu sistem alçıpan ya da dekoratif paneller ile sonlandırılır. Binalara yük getirmez. Kullanılan malzemenin cinsine göre yangına dayanımlılığı, hijyenik olması, neme dayanımlı olması, elektrik tesisatı ve sıhhi tertibatı gizlemesi, bunlardan kaynaklanan arızalara kolayca müdahale edilmesi gibi yararlarının yanında; mekanın yapısına uygun malzemenin seçilmesi bütünlüğü oluşturması açısından estetik özelliği vardır.

    Ekose: Çeşitli renklerde kareleri olan desen.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü