Eğitim Sitesi

Meşair Nedir? Meşair Hakkında Kısaca Bilgi

Meşair Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Meşair:

Hac ibadetinin diğer bir adı meşairdir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Metaf: Tavaf edilen yer anlamına gelir. Mescid-i Haram içerisinde,Kâ'be'nin etrafında tavaf etmek için tahsis edilen yeri ifade eder.

    Hatim: Kâbe'nin kuzey duvarı hizasında yarım daire şeklinde duvarcık ile Kâbe arasında kalan yer. İsmail aleyhisselam ve annesi Hazret-i Hacer'in kabri buradadır. Kâbe'nin kuzeybatı duvarının (Rükn-i Irak-i ile Rükn-i Şami arası) karşısında, zeminden 1 metre kadar yüksek 1,5 metre kalınlığında yarım daire şeklinde duvardır.

    Hac: Sözlükte; saygı duyulan büyük ve önemli bir şeye yönelmek,ziyaret etmek, bir yere gidip gelmek, delil getirmek suretiyle ile galip gelmek anlamlarına gelen "hac" kelimesi bir fıkıh terimi olarak; belirlenmiş zaman içinde Kâ'be, Arafat, Müzdelife ve Mina'da belli dînî görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadet demektir.

    Mikat: Hill bölgesinde dünyanın diğer bölgelerinden ayıran sınırlardır. Harem ve Hill bölgeleri dışında yaşayan dünya Müslümanları, Hac veya Umre yapmak niyetiyle Mekke'ye gelirken bu sınırlardan ihramlı geçerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü