Eğitim Sitesi

Mera Nedir? Mera Hakkında Kısaca Bilgi

Mera Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Mera:

Hayvan otlatılan yerler, otlak

 

Hukuk Terimi Olarak Mera:

bir veya birkaç köy veya beldeye ayrı ayrı veya ortak olarak,hayvanları otlatmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya öteden beri bu amaçla kullanılagelen arazi

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mera:

Hayvanların otlatılması ve otundan yararlanılması için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yer.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Mera:

Bir veya birkaç köy veya beldenin hayvanlarını otlatmaları veya otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya eskiden beri bu amaçla kullanılagelen arazidir. Tapu kütüğüne değil, kamu orta malları siciline tescil edilir. Mera vasfı değişmedikçe, özel mülkiyete konu olmaz, zamanaşımı ile kazanılamaz.

 

Biyoloji Terimi Olarak Mera:

Otlak, meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu ve hayvancılık amacı ile kullanılan alanlara mera denir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Kültür: 1- Kişisel veya toplum olarak sahip olunan, olayları ve davranışları karşılayan, duyuş, düşünüş şekilleriyle tarih içinde meydana gelen fikir ve sanat eserleriyle maddi ve manevi değerlerin bütünü. 2- Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünüdür.

    Akarsu Topoğrafyası: Akarsuların aşındırma, taşıma ve biriktirme yoluyla oluşturduğu şekil topluluğudur.

    İklim: 1-Geniş bir bölge içinde ve uzun yıllar boyunca değişmeyen ortalama hava koşullarına iklim denir. 2-Bir yerde uzun bir süre boyunca gözlemlenen sıcaklık, nem, hava basıncı, rüzgar, yağış, yağış şekli gibi meteorolojik olayların ortalamasına verilen addır.

    Alternatif Kaynak: Bir kaynağın yerine kullanılabilecek ve aynı işlevi görebilecek kaynak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü