Eğitim Sitesi

Menhir Nedir? Menhir Hakkında Kısaca Bilgi

Menhir Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Menhir:

Cilalı Taş Devri'nden kalma, belli bir sayı ve düzenekte dik olarak yerleştirilmiş taş anıtlardır.

 

Sanat Terimi Olarak Menhir:

Tarih öncesi dönemde Asya ve Avrupa'nın kuzey ülkelerinde bulunan, herhangi bir kişinin ya da olayın anısına dikilen yontulmamış yüksek taşlar.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İrkin, Erkin: Daha çok Karluk Türkleri'nde kullanılan bir unvan. Bir rütbe.

    Ilgar: Atın doludizgin, dörtnala koşması. (Ilgarla at sürmek: dörtnala at sürmek, süvari akını)

    Turnacıbaşı: İlk Osmanlı padişahlarının av ağalarından birinin adı idi. Avcılık yalnız eğlence için yapılmazdı, bir çeşit askerî manevra ve gösteri niteliği de taşırdı.

    Yontma Taş Devri (Paleolitik devir): Kaba Taş Devri, Yontma Taş Devri veya bilimsel adıyla Paleolitik Çağ olarak tanımlanan Eski Taş Çağı MÖ 10.000 ile MÖ 5500 yılları arasındaki dönemdir. Bu dönem, taşların yontularak bir takım araç ve gereçlerin elde edildiği bir dönemdir. İnsanlar vahşi hayvanlardan korunmak için gruplar halinde mağaralarda, ağaç kavuklarında yaşamaktadır. Mağara duvarlarında bu döneme ait resimlere rastlanmıştır. Bunlar sanat tarihinin ilk yapıtları olarak görülür. Bu devirde Buzul Çağı yaşandığı için insanlar tarımsal üretim yapamamışlar, hayatlarını avcılık ve toplayıcılık yaparak sürdürmüşlerdir. İnsanlar avcılık ve toplayıcılığın etkisiyle göçebe olarak yaşamışlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü