Eğitim Sitesi

Medine Nedir? Medine Hakkında Kısaca Bilgi

Medine Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Medine:

Peygamber (sav)' e ve ilk Müslümanlara kucak açan, ve Peygamber (sav)' in kabrinin bulunduğu nurlu şehir. Hicretten önceki ismi Yesrib'tir.

 

Tarih Terimi Olarak Medine:

Eski adı Yesrib olan Suudi Arabistan'da bir kenttir. Hicaz bölgesinde, Mekke'nin 385 km. kuzeyindedir. İslam dünyasının Mekke'den sonraki kutsal kentidir. Burada ölen Hz. Muhammed'in Mecid-i Nebi'deki mezarı Müslümanlarca ziyaret edilen kutsal bir yerdir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Mukadderat: 1. Alın yazısı, kader, yazgı. 2. İnsanın cinsiyet, renk, vücut organlarının yapısı, hangi anne babadan doğacağı ve ne kadar yaşayacağının belirlenmesi gibi seçme alanına girme- yen şeylerin tümü. 3. Allah’ın evrenle ilgili koymuş olduğu ve kimsenin değiştirmeye gücünün yetmeyeceği kanunlar, sünnetullah.

    Ahzab: 1- Bölükler, kısımlar, gruplar. 2- Hendek Savaşı'nın diğer bir adı, birçok müşrik grup bu savaşa katıldığından bu isim verilmiştir.

    Mezhep: 1- Bir dinin görüş, yorum ve anlayış ayrılıkları sebebiyle ortaya çıkan kollarından her biri. Kendi içinde tutarlı bir metot ve düşünce sistemine sahip itikâdî ve amelî görüş. 2- Gidilecek yol, gidilecek yer, görüş, doktrin, akım, gitmek ve takip etmek.

    Kavme: Rükudan doğrulduktan sonra secdeye gitmeden önce bekleyiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü