Eğitim Sitesi

Mazoşizm Nedir? Mazoşizm Hakkında Kısaca Bilgi

Mazoşizm Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Mazoşizm:

Kendine acı verdirerek cinsel doyum sağlama tutkusu ve eylemi olarak kendini gösteren bir cinsel sapıklık (paraphilia) tır. Bir kişilik bozukluğu olarak da görülür. Freud'a göre kişinin yıkıcı ya da yok edici eğilimlerini kendi benliğine yöneltmesi.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Ayırt Etmeyi Öğrenme: Bireyin bir uyarıcıyı seçip diğerini seçmemeyi öğrenmesi. Genellikle, uyarıcılardan olumlu kabul edilene yapılan davranış pekiştirilip diğer uyarıcılara yapılanlar söndürülerek gerçekleştirilir.

    Kısa Süreli Bellek: Bilgileri tutma süresi 30 saniyeden daha kısa olan bellektir. Kısa süreli belleğin depolama kapasitesi 7± 2 birim ya da kümedir. Yani kısa süreli bellekte en fazla 9 birimlik bilgi tutulabilir. 9 birimden sonra bilgiler bellekte daha önceden bulunan bir birimi dışarı atar.

    Panteizm: 1. Evren ve tanrıyı bir ve aynı gören anlayış.Evren=Tanrı. 2. Tanrı'nın dünyaya aşkın değil de, içkin olduğunu öne süren Tanrı anlayışı ya da görüşü.

    Enformasyon: Tanıtma, bilgi. Belli bir alanda ve belli bir toplumda bilgi ve haberlerin yayılmasına olanak sağlayan araçların tümü. Yapılandırılmış veriler bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü