Eğitim Sitesi

Makyaj Nedir? Makyaj Hakkında Kısaca Bilgi

Makyaj Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Makyaj:

Televizyon programlarındaki görüntülerde yer alan kişilerin, kameralar karşısında daha şık görünmeleri, cilt kusurlarını örtmeleri, ışık yansımasını önlemek ya da oyuncuların, rolünü oynadıkları karaktere benzemeleri için kullanılan her türlü kozmetik malzeme uygulamaları.

 

Tiyatro Terimi Olarak Makyaj:

Tiyatro ve sinemada sanatçıların yüzlerinde boya ve başka maddelerle yapılan tuvalet ve değişiklikler.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Makyaj:

Tiyatro ve sinemada sanatçıların yüzlerinde boya ve başka maddelerle yapılan değişiklikler.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Düz Piramit Tekniği: Genellikle görece düşük öneme sahip, güncelliğini yitirmeyen ve/veya içeriği eğlenceye yönelik haberlerin yazımında kullanılan ve haber yazımında eldeki verilerin az önemliden önemliye, ayrıntıdan öze doğru sıralandığı yazın tekniği.

    Tonlama: İfadeye bir fikir, duyuş, heyecan, yumuşaklık, sertlik ayırtısı katmak üzere seslerde meydana getirilen uzatma, perde değişikliği gibi başkalıklar.

    Zaman Kodu: Çekimlerin saat, dakika, saniye ve kare sayısı bakımından belirlenmesini sağlamak amacıyla bant üzerine kaydedilerek kayıt, kurgu ve okuma sırasında çekimin süresi, başlangıç ve bitiş zamanının hesaplanabilmesini sağlayan sistem.

    Yeni Medya: İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, sayısal aygıtlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan; kullanıcılara, içerikle ilgili etkileşimli geri bildirim, katılımcılık ve topluluk oluşturma imkanı veren iletim ortamı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü