Eğitim Sitesi

Mabet Nedir? Mabet Hakkında Kısaca Bilgi

Mabet Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mabet:

Tapınak.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mabet:

Kulluğun ortaya konulduğu, topluca ibadet yapılan yer, ibadethane.

 

Sanat Terimi Olarak Mabet:

Tapınak.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mabet:

1. Özel bir konuda sevgi ve saygı ile bağlanmanın ortaya konduğu yer. İbadet edilen yer, tapınak, ibadethane. Her dinin kendine özgü mabetleri vardır. Yahudilerin mabetlerine havra ve sinagog, Hıristiyanlarınkine kilise, Müslümanlarınkine ise cami veya mescit denir.


2. Kulluğun ortaya konulduğu, topluca ibadet yapılan yer.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Glop: Lamba fanusu. Cam fanus.

    Çelik Bağlantı Elemanları: Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbiriyle çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçlar: Bulonlar/Civatalar: Sökülebilen birleşim araçlarıdır. Kaynak: Çelik yapılarda ergitme yöntemiyle yapılan kaynaklı birleşimlerdir. Perçin: Konstrüksiyon için: Birleştirilecek çelik konstrüksiyon elemanlar, üzerlerinde açılan deliklerin perçin ile doldurulması ve perçin başlarının dövülmesi ile bağlanır. Kaplama yapmak için: Panel kaplama ürünleri küçük perçinler kullanılarak birbirlerine bağlanır. Vidalar: Çatı kaplama panelleri aşıklara veya birbirlerine matkap uçlu vidalar ile bağlanır.

    Arsa: Üzerinde yapı kurulmak üzere ayrılmış yer; yasaya göre, belediye sınırları içinde bulunup belediyece parsellenmiş arazi.

    Çivi: İki parçayı birbirine tutturmak için çakılan, ucu sivri, başlı veya başsız, metal gereç. Çiviler; bakır, çelik, demir, çinko, pirinç ve alüminyum alaşımlı yapılırlar. Çiviler, çok değişik işlerde kullanıldığından kullanıldığı yerin özelliklerine göre değişik biçimlerde yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü