Eğitim Sitesi

MP3 Nedir? MP3 Hakkında Kısaca Bilgi

MP3 Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak MP3:

MP3'ler, cep telefonlarının çoğu tarafından desteklenen dijital ses dosyalarıdır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak MP3:

MPEG-1 Audio Layer III (Film Uzmanlar Grubu Ses Katmanı 3) olan sıkıştırılmış ses biçimi ve bu biçimde kaydedilen seslere verilen ad. MP3 Dosya boyutunun oldukça düşük ve ses kalitesinin CD'ye yakın olduğu bir formattır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Standby Time (Bekleme Süresi): Kablosuz bir telefonun veya Communicator'ün tamamen dolması, açılması ve arama veya veri iletmeye hazır olması için gereken süre. Bekleme süresi, önceleri yalnızca saat ve dakika cinsinden belirtilirken yeni modellerde günlerle ifade edilebilmektedir.

    HSDPA: High-Speed Download Packet Access (Yüksek Hızlı İndirme Paketi Erişimi) olarak da bilinen bu 3. nesil mobil özelliği, kullanıcılara multimedya uygulamaları için daha yüksek veri transferi hızları sağlar.

    HLR (Home Location Register): Ev Konumu Kaydı. Mobil telefon ağlarında kullanıcı verilerinin sakladığı yer. Kullanıcının tercih ettiği servisler ve konumu ile ilgili bilgi içerir.

    QWERTY klavye: Bu pratik, küçültülmüş bilgisayar klavyeleri e-posta göndermeyi, metin yazmayı veya Web'de gezinmeyi daha hızlı ve kolay hale getirir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü