Eğitim Sitesi

Litosfer Nedir? Litosfer Hakkında Kısaca Bilgi

Litosfer Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Litosfer:

Dünya'nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır. Kalınlığı ortalama 100 kmdir. Taşkürenin ortalama 35 kmlik üst bölümüne yerkabuğu denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Litosfer:

Taş küre. Dünya'nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır. Kalınlığı yaklaşık 70-100 km dir. Taşkürenin ortalama 35 kmlik üst bölümüne yerkabuğu denir. Kıtalar ve okyanuslar Litosfer içerisinde yer alırlar.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Litosfer:

Dünyanın canlıları taşıyan üst kabuk kısmına verilen isimdir. Karalar dünyası olarak ta bilinir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Astronomi (Gök Bilimi): Gök cisimlerinin uzaydaki durumlarını, hareketlerini fiziksel ve kimyasal yapılarını inceleyen bilim.

    Enerji Korunması: İnşaat yasaları, toprak kullanım yönetmelikleri, ulaşım politikası ve alternatif enerjik kaynaklarıyla ilgili olarak enerji kaynaklarının denetimli kullanımı.

    İdari Harita: Ülke içindeki il, ilçe ve köy gibi idari birimler arasındaki sınırları gösteren haritalara idari bölünüş haritası adı verilir. Bu haritalar sadece sınırları gösterir. Ayrıca belli başlı göller ve akarsular da yer alır.

    Artçı Deprem: Ana depremin meydana gelmesinden sonra, ana şoku izleyen daha küçük sarsıntılar dizisidir. Ne kadar süre ile devam edecekleri konusunda ise kesin bir şey söylemek mümkün değildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü