Eğitim Sitesi

Litosfer Nedir? Litosfer Hakkında Kısaca Bilgi

Litosfer Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Litosfer:

Dünyanın canlıları taşıyan üst kabuk kısmına verilen isimdir. Karalar dünyası olarak ta bilinir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Litosfer:

Taş küre. Dünya'nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır. Kalınlığı yaklaşık 70-100 km dir. Taşkürenin ortalama 35 kmlik üst bölümüne yerkabuğu denir. Kıtalar ve okyanuslar Litosfer içerisinde yer alırlar.

 

Coğrafya Terimi Olarak Litosfer:

Dünya'nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır. Kalınlığı ortalama 100 kmdir. Taşkürenin ortalama 35 kmlik üst bölümüne yerkabuğu denir.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Heliyofitler: Normal büyüme ve gelişmelerini yapabilmeleri için, bol ışığa gereksinim duyan bitkilerdir. Bu bitkilere, gün veya güneş bitkileri adı da verilir. Birçok kültür bitkisi bu grupta yer alır.

    Geri Kazanım: Tekrar değerlendirilebilir atıkların; kaynağında ayrı toplanması, sınıflandırılması, fiziksel ve kimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye dönüştürülmesine denir. Geri dönüşüm işleminin en önemli basamağı, kaynakta ayırma ve ayrı toplam oluşturmaktadır. Bu atıklar, normal çöple karıştığında bu malzemelerden üretilen ikincil malzemeler çok daha düşük nitelikte olmaktadır.

    Kirlilik: Kirli olma durumu, pislik olarak tanımlanmaktadır.

    Çiçeklenme Ekolojisi: Bitkilerin generatif devrelerinde (çiçeklenme, döllenme, tohum ve meyve bağlanma) bitki ile çevre koşulları arasındaki ilişkileri inceleyen ekoloji dalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü