Eğitim Sitesi

Lignin Nedir? Lignin Hakkında Kısaca Bilgi

Lignin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Lignin:

1. Bitkide kök ve gövdenin sert ve odunlu yapısını oluşturan madde.

2. Damarlı bitkilerde hücre duvarlarını sertleştirici, suda çözünmeyen kompleks bir bileşik.

3. Odun özü denilen su geçirmez madde.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Lignin:

Odun özü denilen su geçirmez madde.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Lignin:

Lifli bitkisel maddelerdir, insanlar tarafından sindirilemezler.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Lignin:

Tane kabuğunda su geçirmez madde.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Gen Terapisi: Kalıtsal olarak aktarılan ya da sonradan kazanılmış hastalıkları tedavi etmek amacıyla genlerin veya küçük DNA ve RNA moleküllerinin insan hücrelerine, organ ve dokularına transfer edilmesi.

    Fagositoz: 1. Hücre zarından geçemeyen büyük katı moleküllerin yalancı ayaklarla hücre içine alınmasıdır. 2. Bazı tek hücrelilerde sitoplazma içerisine uzanan tüpsü yapı. 3. Mikroorganizmaların, diğer hücrelerin ve yabancı taneciklerin akyuvar gibi bir hücre tarafından yutulması. 4. Ökaryot yapıya sahip bazı bir hücrelilerde ve bazı hayvansal hücrelerde büyük moleküllü katı (besinlerin veya yok edilecek yabancı) maddelerin, yalancı ayaklar yardımıyla hücre zarından koful oluşturarak hücre içerisine alması. 5. Büyük parçacıkların (besinlerin veya yok edilecek olan yabancı maddelerin), yalancı ayaklar yardımıyla hücre içerisine alınması.

    Eksik Çiçek: 1. İşlevsel erkek organı ya da işlevsel dişi organı olmayan çiçek. 2. Bir çiçekte çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organdan bir ya da birkaçının eksik olmasına eksik çiçek denir. Örnek: Söğüt, kavak, ceviz ve fındık.

    Diklin: Bir eşeyli çiçek. Erkek üreme organlarının (andrekeum) ve dişi üreme organlarının (ginekeum) ayrı çiçekler üzerinde bulunması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü