Eğitim Sitesi

Levent Nedir? Levent Hakkında Kısaca Bilgi

Levent Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Levent:

Osmanlı donanmasında görev yapan asker, deniz erlerine verilen ad.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Levent:

(Boyca uzun olan) Dokuma makinesinde büyükçe, iki tarafı yuvarlak, ortası boru şeklinde bir dokuma aparatı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Levent:

Osmanlı donanmasında ve kıyılarında görev yapan asker sınıfı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Külliye: Bir camiyi merkez alan imaret, kitaplık, medrese, çarşı, hamam, sebil, hastane, han gibi birimleri içeren yapı topluluğu.

    Tarih: 1. Ülkeleri, ulusları, toplumları, kuruluşları etkileyen eylemlerden doğan olayları zaman ve yer göstererek anlatan, bu olaylar arasındaki nedensel bağları, bunların daha önceki ve sonraki olaylara bağlantılarını, karşılıklı etkilenmelerini, her ulusun kurduğu uygarlıkları, ulusların kendi iç sorunlarını vb. inceleyen bilim. 2. Geçmiş insan topluluklarının, savaşlarını ve barışlarını, kültür ve uygarlıklarını, sosyo-ekonomik yapılarını, neden-sonuç ilişkisi içinde zaman ve yer göstererek, belgelere dayalı, inceleyen bilim dalıdır. 3. Geçmişte yaşamış olan toplulukları belgelere dayanarak, yer ve zaman göstererek, sebep-sonuç ilişkisi içerisinde izleyen ve objektif olarak açıklayan bir bilimdir.

    Vakıf: 1. Bir kişi veya devlet tarafından resmî nitelikteki şartlara uyularak, kamunun (ammenin) yararına, hayır amaçlı bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için ayrılan mülk veya para.(Vakıflar tüzel kişiliğe sahiptir). 2. Hayır işleri için ayrılan bina, para ve mal. 3. Devletin veya zengin insanların, ihtiyacı olan insanların yararlanması için açtıkları sosyal hayır kurumlarıdır. Vakıfların Yararları: - Osmanlı Devleti sınırları içinde uygulanan iskan faaliyetlerinde, - Yerleşim yerlerinin sosyo-kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasında, - Yolların, han, kervansaray gibi binaların yapım ve işletiminde, - Halkın sağlık, eğitim ve öğretim alanındaki ihtiyaçlarının karşılanmasında, - İhtiyacı olan tüccarlara vakıflarda biriken paradan kredi kullandırılarak ticaretin desteklenmesinde etkili olmuşlardır.

    Reisülküttap: 1. Osmanlı Dönemi'nde, XVII. yüzyıla değin padişah divanında, divan yazmanlarının başı olan görevliye verilen san. 2. Tanzimat'tan önceki dönemde Osmanlı İmparatorluğu'nun dışişleri bakanı. 3. XVII. Yüzyıla kadar Nişancı’ya bağlıydı. Dîvân’da görüşülecek konuların sırasını belirler, dış işlerine bakar, Dîvân’da alınan kararları yazıya geçirirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü