Eğitim Sitesi

Lale Şeklinde Kadeh Nedir? Lale Şeklinde Kadeh Hakkında Kısaca Bilgi

Lale Şeklinde Kadeh Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Lale Şeklinde Kadeh:

Genellikle şarap ve şampanya içmek için kullanılan lale şeklindeki kadeh.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Bölgeleri: Arz edilen miktardaki % değişme (Ds) Turizm bölgesi turizm tarafından etkilenmiş bir görünüme sahip olan, turizm coğrafyası açısından bir mekân ünitesi oluşturan ekonomik yapısı ve yaşamı turizmin etkilerini taşıyan yerleri ifade eder. Öte yandan, Turizm Bölgesini "Sınırları Turizm Bakanlığı'nın önerisi ve Bakanlar Kurulu kararı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı bölgelerdir." diye ifade edebiliriz. Turizm bölgelerinin temel kaynakları Turizm bölgelerinin temel kaynaklarını başlıca iki grupta toplayabiliriz: 1)- Birincil kaynaklar: İklim, çevre, kültür, vb. 2)- İkincil kaynaklar: Konaklama, ulaştırma, eğlence işletmeleri vb.

    Otoban: Hızlı bir trafik akışını sağlamak amacıyla yapılan, 3 veya 4 şeritli, çift yönlü geniş yol.

    Allocation: Blokaj. Müşteriye, ileriye dönük satış amacıyla, işveren tarafından aracıya (tur operatörü gibi) önceden verilen yer veya konaklamaya denir. Tahsisat üzerine tutulan yer işveren tarafından, tahsis edilen yeri tutana bildirilmeden, direkt olarak satılmaz.

    Overbooking (Aşırı Rezervasyon Yapılması): Turizm İşletmeleri, bazı rezervasyonlarının iptal edilebileceğini düşünerek kapasite fazlası rezervasyonları onaylarlar. Bu duruma turizm sektöründe overbooking denir. Konaklama İşletmelerinin % 10 overbooking ile çalışmaları normal karşılanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü