Eğitim Sitesi

Lağımcı Ocağı Nedir? Lağımcı Ocağı Hakkında Kısaca Bilgi

Lağımcı Ocağı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Lağımcı Ocağı:

Osmanlı Devleti ordusunun Kapıkulu yayaları sınıfından teknik bir askeri birliktir. Kuşatma savaşlarında kale duvarlarında gedikler açmak amacıyla tüneller (lağım) kazmak, kazılan bu tünellere patlayıcı maddeler yerleştirmek bu askeri birliğin göreviydi. Bu günkü İstihkam birliklerinin yaptığı pek çok işi üstlenmişlerdi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Lağımcı Ocağı:

Savaş sırasında kuşatılan kaleleri, yeraltından kazdıkları tünellerle, surların altına patlayıcılar yerleştirerek çökertmeye çalışırlardı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Torlak: Bektaşi tekkesine yeni kapılanmış kişi.

    İstihkam: Askerlikte, savunma yada saldırı amaçlı yapıların tasarım ve yapımı ile ulaşım ve iletişim hatlarının yapımını yerine getiren savaşçı sınıfdır. Savaşta ölenlerin defnedilmesi görevide yine aynı adı taşıyan bölüğe aittir. Düşman saldırılarına karşı koymak için düzenlenmiş yerler için de bu terim kullanılır.

    Stratejik Tehdit: Kalabalık insan topluluklarını veya büyük bir bölgeyi kapsayan, önemli tehdit.

    İki Meclisli Sistem: Yasama organının iki meclisten oluştuğu devlet sistemir. İngiliz parlamentosunda soylularla din adamlarının halktan ayrı toplanmaları isteğinden kaynaklanmıştır. Yasaların çıkarılmasının aceleye getirilmesinin ve denetimsiz demokrasinin sakıncalarına karşı bir güvence oluşturduğu ileri sürülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü