Eğitim Sitesi

Küme Nedir? Küme Hakkında Kısaca Bilgi

Küme Terimi Hakkında Bilgiler

Matematik-Geometri Terimi Olarak Küme:

1- İyi tanımlanmış nesneler topluluğuna küme denir. Kümeyi oluşturan nesnelere kümenin elemanları denir ve ϵ sembolü ile gösterilir. Kümenin elemanı olmayan nesneler ȼ sembolü ile gösterilir. Bir kümenin elemanlarının küme içinde yer değiştirmesi kümeyi değiştirmez. Kümede her eleman bir kez yazılır.

2- Birbirine benzer veya aynı cinsten olan şeylerin oluşturduğu bütün, takım, grup, öbek.

 

Futbol Terimi Olarak Küme:

Takımların durum ve nitelikleri göz önünde bulundurularak Futbol Federasyonunca belli sayıdaki takımdan oluşturulan topluluk. Lig.

 

    Benzer Matematik-Geometri Terimleri

    Doğru Parçası: 1- Bir doğru üzerindeki A ve B noktaları ile bunların arasında kalan bütün noktaların kümesine doğru parçası denir. 2- İki nokta ile bunlar arasında bulunan ve doğrudaş olan noktaların kümesi. 3- Bir doğru üzerindeki farklı iki nokta ve bu noktalar arasındaki tüm noktaların kümesi.

    Açık Önerme: 1- İçinde bilinmeyen bulunan ve bilinmeyenin alacağı değerlere göre doğru ya da yanlış olan ifade. 2- İçerisinde değişken bulunan ve bu değişkenin alacağı değerle doğruluğu veya yanlışlığı kesinleşen önerme. 3- İçinde en az bir değişken bulunduran ve bu değişkenin aldığı değerlere göre doğru ya da yanlış hüküm bildiren önermelere açık önerme denir. Değişkenin açık önermeyi doğrulayan değerlerinin kümesine açık önermenin doğruluk kümesi denir. Denklem ve eşitsizlikler de birer açık önermedir.

    Hektar: 10.000 metrekarelik alan ölçme birimi.

    Etkinlik: Öğrencinin belli bir matematiksel kavram ya da bilginin yapısını, modelini oluşturabilmesi için yardımcı olan ön çalışma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Matematik-Geometri Terimleri Sözlüğü