Eğitim Sitesi

Kulluk Nedir? Kulluk Hakkında Kısaca Bilgi

Kulluk Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kulluk:

Kul olma durumu, ubudiyet.

 

Tarih Terimi Olarak Kulluk:

Eskiden karakol yerine kullanılan bir deyimdi. 'Kul yeri' anlamına da gelir. Kul, köle veya bende anlamınadır.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Çorak: Toprak damlara çekilen, su geçirmeyen killi toprak. Verimli olmayan toprak.

    Vakfe: 1. Zilhicce Ayının 9. gününde hac için ihramlı olarak Arafat'ta bulunmadır. 2. Durmak demektir. Kurban bayramından bir gün önce yani arefe günü Mekke'nin doğusunda bulunan Arafat dağında güneş tam tepe noktasına gelip batıya yönelmesi ile beraber başlar ve güneş batıncaya kadar Arafat dağında beklenilir. Arafat'ta Vakfe Yapmak, bütün insanların mahşerde toplanmasını, ilahi mahkemenin kurulmasını, hesabın verilmesini temsil etmektedir.

    Zerdüştlük: İranlı Zerdüşt (M.Ö. 551-479) tarafından kurulan inanç sistemi. Zerdüştlük eski İran dinlerindendir. Zerdüştler, inanmış oldukları tanrıya Ahuramazda adını verdiklerinden dolayı Mazdeistler de denir. Daha sonraki dönemlerde Mecusilik adıyla da anılmışlardır. Semavi aydınlığın ve sonsuzluğun sembolü olan ateş, Zerdüştlükte kutsaldır. Ateş tapınaklarında ayinleri idare eden rahipler vardır.

    Cahil-i Kasır (=Suçsuz Cahil): Bilmemesi mazerete dayalı olan cahil; yani Allah'ın hükümlerini öğrenme imkânı bulamayan veyahut kendisini bilir sanan ancak gerçekte bilmeyen kimse.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü