Eğitim Sitesi

Kulak Termometresi Nedir? Kulak Termometresi Hakkında Kısaca Bilgi

Kulak Termometresi Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kulak Termometresi:

Kulak termometresi, vücut sıcaklığını ölçen kamera benzeri ilk lensler, yıldızların doğumunu görüntülemek için kullanılmıştır. (NASA tarafından geliştirilmiştir.)

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    İlk Uzay Turisti: 28 Nisan 2001 tarihinde Amerikalı işadamı Dennis Tito'yu taşıyan Soyuz uzay aracı, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden Türkiye saati ile 10.37'de fırlatılarak 6 gün sürecek olan uzay yolculuğuna başladı. Böylece Tito dünyadaki ilk uzay turisti olma ünvanını kazanmış oldu. 61 yaşındaki Dennis Tito, altı gün sürecek uzay serüveni için Ruslara 20 milyon dolar ödedi. Dennis Tito uzaydaki ilk 24 saatini değerlendirdiği basın açıklamasında, uzay mekiğinin kalkışı sırasında fazla sallantı olmadığını ve heyecanlanmadığını söyledi. Amerikalı işadamı, uzayda bulunmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu anlattı. Uzaya gitmek için insanüstü özelliklere gerek olmadığını belirten Tito herkesin uzay yolculuğuna çıkabileceğini savundu.

    Ay-Gün Devinmesi: Ay ve Güneş'in çekim etkisiyle Yer'in dönme ekseninin (dönen topacın baş sallamasını andıran) bir koni devinmesi yapması.

    Jeoid: Yerçekimi kuvvetinin her noktada aynı ve Yer'in dönüş gücü ile tam dengede olduğu yer küre biçimi.

    Graviton: Kütleçekimini taşıyan parçacık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü