Eğitim Sitesi

Küçükbaş Hayvan Nedir? Küçükbaş Hayvan Hakkında Kısaca Bilgi

Küçükbaş Hayvan Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Küçükbaş Hayvan:

Et, süt, kıl-yapağı-tiftik üretimi, damızlık veya diğer amaçlarla yetiştirilen her yaştaki koyun ve keçiler.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Mineral: 1. Temel organik yapıyı oluşturan karbon, hidrojen, oksijen ve azot dışındaki elementler. 2. Yaşam için gerekli olan inorganik yem elementleri.

    Fenotip: Herhangi bir kalitatif ya da kantitatif karakter yönünden bireylerin gözle görülebilen ya da bir ölçü veya tartı birimiyle belirlenebilen özelliklerin değeri o bireyin söz konusu karakter yönünden fenotipini oluşturur.

    Börkenek: Diyaframayla işkembe arasına yerleşmiş, orta hattın solunda, geviş getirenlerin ikinci midesi, retikulum.

    Akarlar: Artropoda şubesinde bulunan keneler dışında kalan, Acarina dizisinde yer alan yaklaşık 30. 000 türü bulunan, 0.2-4 mm büyüklüğünde nispeten küçük canlılar olup vücut biçimleri gibi ağız organelleri ve ekstremite yapıları akarların farklı grupları arasında belirgin farklılıklar gösteren, preozoma ve opisthozomaları kaynaşmış ve az çok yuvarlak bir vücut hâline gelmiş, var olduğunda gözler preozomanın yüzeyinde bulunan, kitin içeren dış iskeleti az veya çok sklerotinize olmuş, üç bacaklı larva, genellikle iki nimf evresi ve dört çift bacaklı genital olarak etkin erişkinler olmak üzere 3 gelişim evresi bulunan canlılar. Bu takımda Acaridae, Dermanyssidae ve Trombiculidae aileleri ve bu ailelerde veteriner ve beşeri hekimlik için önemli olan Acarapis, Acarus, Allodermanyssus, Bryobia, Cheyletiella, Chorioptes, Demodex, Dermanyssus, Dermatophagoides, Echinolaelaps, Eutrombicula, Glycyphagus, Knemidokoptes, Lynxacarus, Myobia, Neoschoengastia, Notoedres, Ornithonyssus, Otodectes, Pneumonyssus, Psorergates, Psoroptes, Pyemotes, Rhizoglyphus, Sarcoptes, Tetranychus, Trombicula ve Tyrophagus cinsleri bulunmaktadır, Astigmata.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü