Eğitim Sitesi

Küçük Asya Nedir? Küçük Asya Hakkında Kısaca Bilgi

Küçük Asya Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küçük Asya:

Anadolu.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Tek Yolcu Bileti: Bir yolcu için geçerli bilet.

    Turistik Fonksiyon Oranı: Turistik fonksiyon oranı herhangi bir ülka veya yörenin (T) zamanında turistlerin emrine sunabileceği toplam konaklama kapasitesi ile o ülke veya yörenin sürekli nüfusu arasındaki ilişkiyi ifade eder. Turistik fonksiyon oranı Tf (t) Toplam konaklama potansiyeli (Yatak sayısı) L, Sürekli nüfus P ile gösterildiğinde Turistik fonksiyon oranı= Tf(t) = L x 100/P olur. Turistik fonksiyom oranı konaklama potansiyeline katkıda bulunacak bir yatırım kararının önemli kriterlerinden biridir. Çünkü turizm ile demografik koşullar arasında ilişkiyi ortaya koymaktadır.

    Yabancı Grup: Yurt dışından ülkemize turistik amaçlarla gelmiş, tur operatörü veya seyahat acentasınca hazırlanan programı belirtilen lisanda verilecek hizmetiyle satın almış kişilerden oluşan grup.

    Aktif Dış Turizm: Bir ülkenin milli sınırlarından içeri giren ve o ülke içindeki harcamalarıyla ülkeye gelir getiren yabancıların meydana getirdiği turizm olayıdır. Ülkenin ödemeler dengesinde aktif kalemlerin artmasını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü