Eğitim Sitesi

Kuantum Nedir? Kuantum Hakkında Kısaca Bilgi

Kuantum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kuantum:

Işınım enerjisi birimidir. Elektrik yükü yoktur ve çok az kütlesi vardır. Bir kuantum enerjisi, radyasyonun dalga boyunun ters bir fonksiyonudur.

 

Fizik Terimi Olarak Kuantum:

Aynı özellik taşıyan en küçük bir grup. Buna bağlı olarak proton yükü kuantumlanmış yük olarak kabul edilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Monokotiledon: Angiospermae sınıfının bir alt sınıfı. Tek çenek yaprağı olan bitkileri içerir. Örneğin buğdaygiller, zambak ve orkide.

    Işık Kirliliği: Işığın ihtiyaç sınırları dışında kullanılmasına ışık kirliliği denir. Yanlış zamanda, yanlış yerde ve yanlış miktarda ışık kullanımı ışık kirliliğine neden olur. Doğal hayat, ışık kirliliğinden olumsuz etkilenmektedir. Hayvanlar, ışık kirliliği nedeniyle göç yollarını şaşırabilmektedir. Yumurtadan çıkan deniz kaplumbağaları, yapay ışıklandırma nedeniyle ışığa doğru yönelmekte, bu nedenle pek çok yavru kaplumbağa denize ulaşamamaktadır.

    Deuterostom: Blastoporu arka uçta (ağızdan uzakta) bulunan ve ön uçta yeniden meydana gelen hayvan.

    Çürükçül Beslenme (Saprofitler): Bu tür beslenen canlılara ayrıştırıcılar da denir. Bu organizmalarda enzim sistemleri iyi gelişmiştir. Hücre dışı sindirim yaparlar. Organik canlı atıklarını ayrıştırırken kendileri için gerekli olan besin ve enerjiyi sağlarlar. Oluşturdukları inorganik tuzları bitkiler kullanır. Ekosistemde madde döngüsü açısından önemlidirler. Mayalar, küfler, bazı bakteri ve mantarlar bu gruptandır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü