Eğitim Sitesi

Kromatit Nedir? Kromatit Hakkında Kısaca Bilgi

Kromatit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kromatit:

Moleküler duplikasyon olduktan sentromerlerin birbirinden ayrıldığı zamana kadar, yeni replikasyon geçirmiş olan kromozom.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kromatit:

DNA'nın kendini eşlemesi sonucu meydana gelen ve sentromerlerle birbirine bağlı iki iplikçikten her biri.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Heterospor: Mikrospor ve makrospor gibi morfolojik ve eşey bakımından farklı sporlar.

    Omurgasız Hayvanlar: Hayvanlar âleminin en geniş grubudur. Kıkırdak ve kemikten oluşan iç iskeletleri ve vücutlarının sırt kısmında omurga yoktur. Sinir şeritleri karın kısmındadır. Bazılarında dış, bazılarında iç iskelet bulunur. Bazıları suda, bazıları karada yaşar. Büyük bir kısmı eşeyli, küçük bir kısmı ise tomurcuklanma veya rejenerasyonla eşeysiz olarak çoğalır. Omurgasız hayvanlar altı gruba ayrılarak incelenir. 1. Süngerler 2. Sölenterler 3. Solucanlar 4. Yumuşakçalar 5. Eklem Bacaklılar 6. Derisi Dikenliler

    Tetani: Diz ve dirsek eklemlerinin ani burkulması. Kas seğirmeleri, krampları ve sarsılmalarıyla beliren ve paratiroid salgısının azlığından ileri gelen bir çeşit hormonal tetanoz.

    Radula: 1. Kiton, salyangoz, mürekkep balığı bazı Mollusk'ların sindirim sistemindeki törpüye benzer bir yapı. 2. Yumuşakçalarda ağız içinde, üzerinde kitin yapılı diş sıralan bulunan organ; dişli dil.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü