Eğitim Sitesi

Köşk Nedir? Köşk Hakkında Kısaca Bilgi

Köşk Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Köşk:

Bahçe içinde yapılmış gösterişli ev.

 

Sanat Terimi Olarak Köşk:

Saray ve kasırlara nazaran daha küçük yapılardır.

 

İnşaat Terimi Olarak Köşk:

1. Açıklık yerde, bahçe içinde yapılmış, çoğu yazın kullanılan süslü ev, villa.

2. Cihannüma.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Yabancı Grup: Yurt dışından ülkemize turistik amaçlarla gelmiş, tur operatörü veya seyahat acentasınca hazırlanan programı belirtilen lisanda verilecek hizmetiyle satın almış kişilerden oluşan grup.

    Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri İşçi Sendikası: Otel, lokanta, eğlence yerlerinde çalışan işçilerin sosyal haklarını ve eğitimlerini sağlamak amacıyla oluşturulan sendikal birlik.

    Register Card: Konaklama Belgesi.

    Turizm Bölgeleri: Arz edilen miktardaki % değişme (Ds) Turizm bölgesi turizm tarafından etkilenmiş bir görünüme sahip olan, turizm coğrafyası açısından bir mekân ünitesi oluşturan ekonomik yapısı ve yaşamı turizmin etkilerini taşıyan yerleri ifade eder. Öte yandan, Turizm Bölgesini "Sınırları Turizm Bakanlığı'nın önerisi ve Bakanlar Kurulu kararı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı bölgelerdir." diye ifade edebiliriz. Turizm bölgelerinin temel kaynakları Turizm bölgelerinin temel kaynaklarını başlıca iki grupta toplayabiliriz: 1)- Birincil kaynaklar: İklim, çevre, kültür, vb. 2)- İkincil kaynaklar: Konaklama, ulaştırma, eğlence işletmeleri vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü