Eğitim Sitesi

Konsolos Nedir? Konsolos Hakkında Kısaca Bilgi

Konsolos Terimi Hakkında Bilgiler

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Konsolos:

Yabancı ülkelerde, orada bulunan yurttaşlarının haklarını koruyan, bağlı bulunduğu hükümete siyasal ve ticari bilgileri veren dış işleri görevlisi, şehbender.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Konsolos:

Yabancı ülkelerdeki vatandaşların belirli konulardaki başvurularının gerektirdiği işlemleri yapmak üzere devletin yurtdışına atadığı görevli.

 

    Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri

    Manda: 1- 1. Dünya Savaşı'ndan sonra kimi az gelişmiş ülkeleri, kendi kendilerini yönetecek bir düzeye eriştirip bağımsızlığa kavuşturuncaya dek Uluslar Birliği adına yönetmek üzere kimi büyük devletlere verilen vekillik. 2- Bir devletin başka bir devletin yönetimine girip dış işlerinde yetkisiz, iç işlerinde bağımsız olma durumu.

    Mihver Devletleri: İkinci Dünya Savaşı'nda Müttefik Devletler ile savaşan ülkelerdir. Faşist yönetimi benimsemiş ve genellikle Birinci Dünya Savaşında istediğini alamamış devletlerdir. 2. Dünya Savaşındaki Mihver Devletler şunlardır: - Almanya - İtalya - Japonya - Bulgaristan - Macaristan - Romanya Mihver Devletlerinin sayısı ittifak güçlerine göre epey düşüktür. Dünyayı kasıp kavuran mihvere karşı neredeyse bütün dünya birlik olmuştur.

    Gayrı Safî Millî Hâsıla: Bir ülke sınırları içerisinde belli bir zaman içinde, üretilen tüm nihal mal ve hizmetlerin para birimi cinsinden değeridir.

    Batarya: En küçük topçu birliği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü