Eğitim Sitesi

Koni Nedir? Koni Hakkında Kısaca Bilgi

Koni Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Koni:

Sabit bir noktadan geçip, kapalı bir eğriye dayanarak hareket eden bir doğrunun meydana getirdiği şekil.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Koni:

1- Tabanı daire şeklinde olan ve bir tane tepe noktası bulunan geometrik cisim. Bir noktadan geçen bir doğrunun, kapalı bir eğriye dayanarak hareket etmesi etmesiyle oluşan yüzey.

2- Sabit bir noktadan geçen ve belli bir kapalı eğriyi kesen doğruların oluşturduğu yüzey.

 

Biyoloji Terimi Olarak Koni:

1-Retinanın parlak ışığa özellikle duyarlı olan, çeşitli dalga boyundaki ışık ları ayırt edebilen ve renkli görmeyi sağlayan konik fotoreseptör hücresidir.

2-Botanikte Gymnosperm'lerin üreme ile ilgili yapısı. (kozalak)

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Doku ve Desen: Doku, bir mekana derinlik getiren kavramdır. Dokuları gerek mobilya, gerek duvar ve tavanda uygulayabilirsiniz. Desen ise, mekana hareket getiren dekorasyon tekniğidir. Desen konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, farklı tarzlardaki desenleri çok sayıda kullanmamaktır. Bu tarz bir yerleşimde dengeli geçiş sağlamak mümkün değildir.

    Banyo Teknesi: İçine yatılarak veya oturularak yıkanılan emaye döküm, emaye çelik sac, plastik veya kalın fayanstan yapılmış tekne, banyo küveti.

    Marley Kaplama: Polivinil klorür (PVC) ve asbestten yapılan ve çimento şap üzerine yapıştırılarak kullanılan termoplastik döşeme kaplama gerecidir. Marley, karolar halinde ya da serilerek kullanılmak üzere rulo şeklinde olabilir. Bu ikinci türe piyasada serme marley denir. Marley kalınlığı genellikle 1,65 veya 2 mm. olur. Karo boyutları 25x25 veya 25x50 cm'dir. 450-500 dozlu çimento harcı ile yapılıp çelik mala ile perdahlanmış ve çok iyi kurumuş şap üzerine özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılan karoların sert ve esnek olarak iki türü vardır. Esnek yer karoları ısıtılmadan bükülebilirler, sert karolar ısıtılınca esneklik kazanırlar.

    Çiftlik: Ekilmeye ve her tür evcil hayvanları yetiştirmeye elverişli olan ve orada çalışanların oturması için evler bulunan geniş tarım alanı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü