Eğitim Sitesi

Kitap Nedir? Kitap Hakkında Kısaca Bilgi

Kitap Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kitap:

Bir konuda çeşitli düzeylerde bilgi içeren, genellikle tek ciltten oluşan, bir veya daha fazla yazar tarafından yazılmış temel bilgi kaynağı.

 

Kütüphanecilik Terimi Olarak Kitap:

Bir konuda yazılmış göreceli anlamda uzun bir eser. Basılı veya elektronik ortamda olabilir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Liderlik: Topluma yarar sağlayan değişimi yöneten, sezgi, zeka ve bilgisiyle bu sorumluluğu taşıyan kişiye lider denir. Lider; elindeki gücü kullanabilme kapasitesine bağlı olarak, çevresini etkileyen kişidir. Gerektiğinde aldığı zor kararların ve sonuçlarının ardında durmasını bilir. Bu sorumlulukları taşıma işi de liderliktir.

    Beceri: 1. Elinden iş gelme durumu, ustalık, maharet. 2. Kişinin yatkınlık ve öğrenime bağlı olarak bir işi başarma ve bir işlemi amaca uygun olarak sonuçlandırma yeteneği, maharet.

    Tarih: İnsanların geçmişte meydana getirdikleri olayları yer ve zaman göstererek, neden sonuç ilişkisi içersinde inceleyen bilim dalıdır. Tarih incelenirken yıllara, yüzyıllara ve çağlara ayrılmıştır. Hz. İsa'nın doğum günü Miladi takvimin başlangıcı olarak sıfır kabul edilmiş ve buna Milat adı verilmiştir. Bu tarihten (sıfır) öncesine Milattan Önce (M.Ö), bu tarihten sonrasına Milattan Sonra (M.S) denir. Yüzyılların sınıflandırılması da Milada göre yapılır.

    Adres: Bir kimsenin kendisini aradıkları zaman bulabilmesi için gösterdiği yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü