Eğitim Sitesi

Kimyasal Tepkime Nedir? Kimyasal Tepkime Hakkında Kısaca Bilgi

Kimyasal Tepkime Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kimyasal Tepkime:

Kimyasal bağların oluşması ya da kırılması ile sonuçlanan tepkime.

 

Kimya Terimi Olarak Kimyasal tepkime:

Bir grup maddenin yeni bir grup maddeye dönüşmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lenfatik Sistem: Omurgalılarda vücuda yayılmış, kan dolaşım sisteminin uçlarına bağlı ince kılcal ağ.

    Astigmatizm: Işık ışınlarının kırılarak göze girmesini ve ilerlemesini sağlayan kornea ve merceğin pürüzlenmesiyle oluşur. Görüntü ağ tabakanın önüne ve arkasına düşer. Cisimler net görülmezler. Bu şekildeki göz, cisimleri bulanık görür. Silindirik merceklerle düzeltilir.

    Suşamdanları: Tatlı su göllerinde bulunan çok hücreli yeşil algler. Minyatür ağaç görünümünde bitkiler olup işlevsel ve morfolojik bakımdan kök, gövde, yaprak ve tohum benzeri yapıları bulunduğu halde, bu yapılar anatomik bakımdan ileri bitkilerdekilerden çok farklıdır.

    Hepatit B: Hepatit B, sarılık hastalığının bir çeşididir. Hepatite sebep olan virüslerin A, B, C, D ve E şeklinde çeşitleri vardır. Bu virüsler karaciğer hücrelerini enfekte ederek kanser, siroz gibi ciddi hastalıklara yol açar. Hepatit B virüsü; kan, vücut sıvıları ve doğrudan temas sonucu bulaşabilir. Özellikle insanların toplu olarak bulunduğu, beslendiği yerlerde bu hastalığın bulaşma riski artmaktadır. Hepatit B virüsü vücuda girdikten sonra 40 ila 80 gün arasında değişen uzun bir kuluçka dönemi geçirir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü